2024

2024 års badrumstrender
(Källa: inr.se)
Skandinavisk maximalism, monokromt eller modern retro? Våra designers har identifierat tre starka badrumstrender som gäller i det skandinaviska hemmet under 2024. Vilken trend gillar du bäst?

Trend 01
Skandinavisk maximalism


En lekfull och glad trend med sin bas i skandinavisk design. Med vitt, trä och tidlösa möbelikoner i nytt eller restaurerat format som konstanter, hittar dina personliga föremål hem i denna trend som vi valt att kalla skandinavisk maximalism. Här trivs nytt och gammalt sida vid sida med starka blå eller röda accenter tillsammans med ett hav av bleka pasteller.

Trend 01 Skandinavisk maximalism

Trend 02
Modern retro


I den här trenden tar vi oss tillbaka till 70-talet i både färg och form. Här hittar vi tidlösa möbelklassiker i restaurerat eller nyproducerat format mixat med nya objekt i moderna material och med innovativa funktioner. Med beige som bas går färgerna i mustiga gröna toner och brunt med inslag av orange och blekt gult eller grönt. En trend för dig som vill skapa ett ombonat hem i modern 70-talsstil.

Trend 02 Modern retro

Trend 03
Monokromt


I den monokroma inredningsstilen – trendigast just nu i neutral färgskala – utgår du från en minimalistisk bas med flera toner eller nyanser av sand, vitt eller grått. Mot den harmoniska och lugna basen kan du lägga till ett fåtal utvalda personliga föremål som genast hamnar blickfånget. Detta är en stil för ro och avkoppling som passar både stora och små badrum.

Trend 03 Monokromt

Arkiv 2020

Här är 2020 års badrumstrender
(Källa: inr.se)
Efter flera år med väldigt mycket svart i trendspaningarna vänder badrumstrenderna för 2020 äntligen mot ljusare tider. Nu vill vi bli ett med naturen på riktigt och omge oss med de färger som vår gröna planet bjuder: neutraler, brunt, beige och vitt tillsammans med creme, ljusa gula nyanser och självklart alla gröna nyanser som nu tar en blåare ton än tidigare. Ord som ”woodism” och ”forest bathing” letar sig in i vår vokabulär och att leva hållbart och eco-friendly blir viktigare än någonsin, även i badrummet.

https://www.inr.se/inspiration/badrumstrender/

Nordic Cool - Trä och struktur
(Källa: dansani.se)
Norden är verkligen inne just nu. Och detta gäller inte bara design och arkitektur, utan även mat, mode och även TV-serier. Design bör följa funktionalitet och lösas med enkelhet i ett tidlöst uttryck. Hantverket står i centrum och utgör människans avtryck i en tid då det naturliga ofta måste ge vika för teknik. Det speciella nordiska ljuset är också genomgående med en jämn, mjuk, indirekt belysning. 
https://www.dansani.se/inspiration/trender

Duschväggar med spröjs
(Källa: macrodesign.se)
Empire är för dig som vill skapa dramatik och kontraster i badrummet.
Till din hjälp har du mattsvart, slät aluminium. Kraftigt markerade linjer.
Och spröjs som ramar in, förstärker och förhöjer det råstarka designuttrycket.
https://www.macrodesign.se/empire

Arkiv 2019

Här är 2019 års badrumstrender
(Källa inr.se)
När våra egna trendanalytiker tittar närmare på badrumstrenderna för 2019 ser de flera gemensamma nämnare
trots att stilarna och färgskalorna skiljer sig åt.
De runda speglarna och lampor i kluster dominerar på trendhimlen – gärna i kombination med runda, organiska former på tvättställ och blandare.
Naturnära material som trä, glas och betong blandas upp med högteknologiska kompositmaterial som Corian och Dekton samt mjukaste sammet för kontraster som är spännande för både syn och känsel...
Mer om detta kan ni läsa mer om på INR.se/inspiration/badrumstrender/

Blå toner
Årets färg 2018 på badrumsinredning är en mustig blå kulör som gör sig bra till mässing, marmor och andra naturmaterial som vi ser mycket av just nu. Färgen heter NCS 6030-B10G – här intill lackerad på badrumskommoden GRAND 100 med handtag i mässing. Alla kommoder i serie GRAND går att få i valfri NCS-kulör.
Mer om detta kan ni läsa mer om på INR.se

Golvet - den nya fondväggen
Nu vänder vi blickarna mot golvet som blivit den nya fondväggen.
En rådande trend är att det händer mycket på golvet just nu. Inte minst när det gäller det material som ligger oss varmast om hjärtat, nämligen keramiken. Färgstarka eller mjukt mönstrade klinkerbelagda golvytor får idag större utrymme i våra hem. En trygg grund att stå på som identifierar din personlighet – ett golv.
Denna inspiration kommer från Konradssons

Glittrande mässing i badrummet
Våra nordiska badrum får ett varmare och mer ombonat intryck när inslag av mässing blir ett alternativ till krom och aluminium. Nu erbjuder vi våra duschväggar i ARC-serien med beslag och grepp i mässing. Den glödheta trenden ger värme till ett rum som annars förknippas med hårda och svala ytor.

Puderrosa och marmor med mässingsdetaljer. Genomtänkt och utsökt.
Duschväggen på bilden är en ARC 20 från INR. Med beslag och grepp i mässing

Mässing, koppar, rose guld eller matt svart?
Trenden att låta din personliga stil genomsyra hela badrummet tar helt nya nivåer med hjälp av Tapwells många val av ytor på deras blandare.
Nu finns dessutom en helt ny tillbehörsserie och även handfat i fyra färger.